OliveMagazine

Παρφέ σοκολάτα – κάστανο

Παρφέ σοκολάτα – κάστανο

Μερίδες:6-8
Χρόνος προετοιμασίας:40'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:50'
Χρόνος αναμονής:6 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 200γρ. πουρέ κάστανου
  • 200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 2 κουτ. σούπας κακάο, άγλυκο
  • 3 κουτ. σούπας ρούμι
  • 500ml ΝΟΥΝΟΥ Κρέμα Γάλακτος Πλήρης, παγωμένη
  • 50γρ. ζάχαρη
  • 2 ασπράδια αβγών
  • 3-4 μαρέγκες σπασμένες σε μικρά κομμάτια
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σπάτε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη λιώνετε σε μπεν μαρί (ή φούρνο μικροκυμάτων).

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε τον πουρέ κάστανου, μία κουταλιά κακάο και το ρούμι μέχρι να γίνει σαν κρέμα. Προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύετε καλά.

Βάζετε στον κάδο του μίξερ την παγωμένη κρέμα γάλακτος και χτυπάτε σε σφιχτή σαντιγί. Σε ένα μπολ χτυπάτε και τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε μαρέγκα.

Ρίχνετε τη μισή σαντιγί στο μπολ με την κρέμα σοκολάτα - κάστανο και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε στο μίγμα και την υπόλοιπη σαντιγί, τη μαρέγκα και ανακατεύετε απαλά μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία, αφράτη μους.

Στρώνετε με μεμβράνη μια φόρμα, αδειάζετε μέσα το 1/3 του μίγματος που ετοιμάσατε και σκορπάτε επάνω τις μισές σπασμένες μαρέγκες. Προσθέτετε άλλο 1/3 του μίγματος και σκορπίζετε τις υπόλοιπες μαρέγκες. Τέλος, καλύπτετε με την τελευταία δόση μίγματος και ισιώνετε την επιφάνεια με μια μαζίρ. Καλύπτετε τη φόρμα με μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο για 6 ώρες.

Ξεφορμάρετε το παρφέ με τη βοήθεια της μεμβράνης και το τοποθετείτε σε μια πιατέλα. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο κακάο, διακοσμείτε με σπασμένες μαρέγκες και σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο