OliveMagazine

Παστίτσιο με κατσίκι ή αρνί

Παστίτσιο με κατσίκι ή αρνί

Μερίδες:8
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:1:50'
Έτοιμο σε:2:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. μακαρόνια χοντρά (για παστίτσιο, Νο3)
  • 1 μπούτι κατσικίσιο (ή αρνίσιο), σε μικρά κομμάτια
  • 40γρ. πελτέ ντομάτας
  • 125γρ. βούτυρο
  • 2 κρεμμύδια μέτρια, τριμμένα
  • 110γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 120γρ. κεφαλοτύρι ή φέτα τριμμένη
  • 100ml κρασί τσαούσι ή άλλο λευκό κρασί της αρεσκείας σας
  • λίγα δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για το φύλλο

  • 500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200γρ. βούτυρο
  • 4 αβγά
  • 115γρ. ζάχαρη
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε τα μακαρόνια για περίπου 10 λεπτά και τα στραγγίζετε σε τρυπητό.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε τα 125γρ. βούτυρο, ρίχνετε τα κρεμμύδια και σοτάρετε. Προσθέτετε το κρέας, το τσιγαρίζετε και σβήνετε με το κρασί. Στη συνέχεια ρίχνετε τον πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε λίγο νερό, τα ψιλοκομμένα δαμάσκηνα, αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε το κρέας να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα και να «δέσει» η σάλτσα του.

Στο μεταξύ φτιάχνετε τη ζύμη για το φύλλο: Σε ένα μπολ αναμιγνύετε όλα τα υλικά μέχρι να πάρετε μια ομοιογενή ζύμη. Τη χωρίζετε σε δύο κομμάτια και τα ανοίγετε δύο φύλλα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Αλείφετε ένα ταψί με λιωμένο βούτυρο και στρώνετε το ένα φύλλο στον πάτο. Σκεπάζετε το φύλλο με τα μισά μακαρόνια και πασπαλίζετε με τα τριμμένα τυριά. Ρίχνετε και τα κομματάκια του κρέατος με τη σάλτσα τους και, τέλος, τα υπόλοιπα μακαρόνια. Σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο και λαδώνετε την επιφάνεια με λιωμένο βούτυρο.

Ψήνετε στο φούρνο για 45 λεπτά. Όταν κρυώσει το παστίτσιο το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα και σερβίρετε.

Συνταγή: Ευσταθία Κατσικαδάμα Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr