OliveMagazine

Παστός μπακαλιάρος με κοκκάρια στο χαρτί

Παστός μπακαλιάρος με κοκκάρια στο χαρτί

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:1:5'
Έτοιμο σε:1:20'
Χρόνος αναμονής:1 μέρα (ξαλμύρισμα)
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό κοκκάρια καθαρισμένα
  • 4-5 κόκκους μπαχάρι
  • 60γρ. μουστάρδα απαλή
  • 80ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. σούπας πετιμέζι
  • χυμό + ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο
  • χυμό + ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο
  • 1 κουτ. γλυκού εστραγκόν ξερό
  • λίγο μπαχάρι τριμμένο
  • 800γρ. παστό μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο, σε 4 μερίδες
  • λίγο αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε τα κοκκάρια σε μια κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό και τους κόκκους μπαχάρι και βράζετε για 20 λεπτά. Τα σουρώνετε και τα αφήνετε στην άκρη. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.

Βάζετε σε ένα μπολ τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το πετιμέζι, τους χυμούς και τα ξύσματα εσπεριδοειδών, το εστραγκόν, λίγο μπαχάρι τριμμένο και αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Δεν βάζετε ακόμη αλάτι.

Απλώνετε 4 μεγάλα κομμάτια αντικολλητικό χαρτί στον πάγκο της κουζίνας. Βουτάτε τα 4 κομμάτια μπακαλιάρου στο μίγμα της μουστάρδας και τα μοιράζετε στα αντικολλητικά χαρτιά. Αλατίζετε το υπόλοιπο μίγμα της μουστάρδας και προσθέτε τα κοκκάρια. Ανακατεύετε καλά και τα μοιράζετε γύρω από τα φιλέτα ψαριού. Κλείνετε καλά τα πακέτα και τα τοποθετείτε σε μια λαμαρίνα. Ψήνετε για 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα κοκκάρια και να ψηθεί ο μπακαλιάρος.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο