OliveMagazine

Πασχαλινά κουλουράκια από τη Χίο

Πασχαλινά κουλουράκια από τη Χίο

Μερίδες:για 35-40 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 φλιτζάνια αλεύρι μαλακό
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουτ. γλυκού σόδα
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο παγωμένο
  • 1½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 αβγό
  • λίγη μαστίχα (στη μύτη του κουταλιού), κοπανισμένη με 1 κουτ. σούπας από τη ζάχαρη
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • ½ κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κρόκο ελαφρά χτυπημένο με λίγο νερό, για άλειμμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να φουσκώσει το μίγμα. Προσθέτετε το αβγό και το ξύσμα λεμονιού.

Όταν ενσωματωθούν στο μίγμα, βάζετε τους γάντζους στο μίξερ και προσθέτετε την κοπανισμένη μαστίχα, το γιαούρτι μέσα στο οποίο έχετε ανακατέψει τη σόδα και το αλεύρι αναμεμιγμένο με το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύετε καλά μέχρι να έχετε μια εύπλαστη, μαλακή ζύμη.

Πλάθετε τα κουλουράκια σας και τα αραδιάζετε σε βουτυρωμένο ταψί. Τα αλείφετε με τον κρόκο του αβγού και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC περίπου για 20 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης - Food styling: Αντωνία Κάτη

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr