OliveMagazine

Πασχαλινά κουλουράκια με άρωμα λεμονιού

Πασχαλινά κουλουράκια με άρωμα λεμονιού

Μερίδες:για 45-50 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας:50'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:1:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 300γρ. Flora με βούτυρο
  • 4 αβγά
  • ½ φλιτζάνι γάλα
  • 3 βανίλιες
  • 1½ κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1-2 κρόκους αβγών ανακατεμένους με 1-2 κουτ. σούπας γάλα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κοσκινίζετε σε λεκανίτσα και ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάτε με μίξερ χειρός το Flora με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτετε σταδιακά τα αβγά συνεχίζοντας το χτύπημα στη χαμηλή ταχύτητα και τέλος τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και αρχίζετε να προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι, εναλλάξ με το γάλα, ζυμώνοντας μέχρι να πάρετε μια ζύμη εύπλαστη και μαλακή.

Στρώνετε με λαδόκολλα δύο επίπεδα ταψιά και προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Ύστερα παίρνετε μικρές ποσότητες ζύμης και πλάθετε κορδονάκια που μετά διπλώνετε στη μέση και στρίβετε για να γίνουν πλεξουδίτσες. Τις αραδιάζετε στο ταψί αφήνοντας μικρή απόσταση τη μία από την άλλη.

Αφού τελειώσετε με το πλάσιμο, αλείφετε τα κουλουράκια με τον κρόκο του αβγού και ψήνετε (ένα ένα τα ταψιά στο φούρνο) μέχρι να ροδίσουν τα κουλούρια. Αφήνετε να κρυώσουν και τα μεταφέρετε σε μεταλλικά κουτιά ή πορσελάνινο σκεύος με καπάκι.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο