OliveMagazine

Πασχαλινά κουλουράκια με άρωμα πορτοκάλι

Πασχαλινά κουλουράκια με άρωμα πορτοκάλι

Μερίδες:για 25-30 τεμάχια
Χρόνος προετοιμασίας:40'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:1:20'
Χρόνος αναμονής:20 λεπτά
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 4 κουτ. γλυκού Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 1½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 250γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 100γρ. ελαιόλαδο ελαφρύ
  • 4 αβγά
  • ½ φλιτζάνι γάλα
  • 3 βανίλιες
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1-2 κρόκοι αβγών ανακατεμένοι με 1-2 κουτ. σούπας γάλα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κοσκινίζετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις και το ανακατεύετε με το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε σταδιακά τα αβγά συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα και τέλος τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτετε σταδιακά το μίγμα αλευριού, εναλλάξ με το γάλα, ζυμώνοντας μέχρι να πάρετε μια ζύμη εύπλαστη και μαλακή.

Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί και στο μεταξύ προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνετε με χαρτί ψησίματος 2 ρηχά ταψιά. Ύστερα παίρνετε μικρές ποσότητες ζύμης και πλάθετε κορδονάκια. Μετά τα κάνετε πλεξουδίτσες ή κουλουράκια στρογγυλά και τα αραδιάζετε στα ταψιά.

Αλείφετε τα κουλουράκια με το χτυπημένο κρόκο του αβγού και τα ψήνετε (ανά δύο τα ταψιά στο φούρνο) μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Αφήνετε να κρυώσουν και μεταφέρετε τα κουλουράκια σε μεταλλικά κουτιά ή πορσελάνινο σκεύος με καπάκι.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο