OliveMagazine

Πασχαλινά κουλουράκια με αρώματα τσουρεκιού

Πασχαλινά κουλουράκια με αρώματα τσουρεκιού

Μερίδες:για 80 κουλουράκια
Χρόνος προετοιμασίας:40'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:1:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 κιλά αλεύρι μαλακό
  • 2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ
  • 400γρ. ζάχαρη
  • 700γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 8 αβγά
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 2 φακελάκια μαχλέπι
  • 1 κουτ. γλυκού μαστίχα κοπανισμένη με λίγη ζάχαρη
  • ξύσμα από 4 πορτοκάλια
  • 2 κρόκους αβγών ανακατεμένους με 1-2 κουτ. σούπας γάλα
  • σουσάμι (προαιρετικά)
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κοσκινίζετε σε λεκανίτσα το αλεύρι και το ανακατεύετε με το μπέικιν πάουντερ.

Χτυπάτε με μίξερ χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτετε σταδιακά τα αβγά συνεχίζοντας το χτύπημα στη χαμηλή ταχύτητα και τέλος το μαχλέπι, τη μαστίχα και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και αρχίζετε να προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι, εναλλάξ με το γάλα, ζυμώνοντας μέχρι να πάρετε μια ζύμη εύπλαστη και μαλακή.

Στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος δύο επίπεδα ταψιά και προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Παίρνετε μικρές ποσότητες ζύμης και πλάθετε κορδονάκια που μετά διπλώνετε στη μέση και στρίβετε για να γίνουν πλεξουδίτσες. Τις αραδιάζετε στο ταψί αφήνοντας μικρή απόσταση τη μία από την άλλη.

Αφού τελειώσετε με το πλάσιμο, αλείφετε τα κουλουράκια με τον κρόκο του αβγού και πασπαλίζετε με σουσάμι. Ψήνετε (ένα ένα τα ταψιά στο φούρνο) μέχρι να ροδίσουν τα κουλούρια. Αφήνετε να κρυώσουν και τα μεταφέρετε σε μεταλλικά κουτιά ή πορσελάνινο σκεύος με καπάκι.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr