OliveMagazine

Πασχαλινά κουλουράκια

Πασχαλινά κουλουράκια

Μερίδες:για 25-30 κουλουράκια
Χρόνος προετοιμασίας:40'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:1:10'
Χρόνος αναμονής:30 λεπτά
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 100γρ. άχνη
  • 200γρ. βούτυρο Lurpak®  απο το ψυγείο
  • 1 αβγό
  • 300γρ. αλεύρι
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κρόκο αβγού για επάλειψη
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160°C. Τεμαχίζετε το βούτυρο Lurpak® σε κύβους και ρίχνετε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ.

Τα ζυμώνετε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

Αφήνετε την ζύμη να «ξεκουραστεί» για μισή ώρα και πλάθετε μικρές πλεξούδες 25 – 30 γραμμαρίων.

Απλώνετε σε λαμαρίνα φούρνου στην οποία έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά περίπου.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr