OliveMagazine

Πασχαλινά κουλουράκια

Πασχαλινά κουλουράκια

Μερίδες:για 25-30 κουλουράκια
Χρόνος προετοιμασίας:40'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:1:10'
Χρόνος αναμονής:30 λεπτά
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 100γρ. άχνη
  • 200γρ. βούτυρο Lurpak®  απο το ψυγείο
  • 1 αβγό
  • 300γρ. αλεύρι
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κρόκο αβγού για επάλειψη
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160°C. Τεμαχίζετε το βούτυρο Lurpak® σε κύβους και ρίχνετε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ.

Τα ζυμώνετε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

Αφήνετε την ζύμη να «ξεκουραστεί» για μισή ώρα και πλάθετε μικρές πλεξούδες 25 – 30 γραμμαρίων.

Απλώνετε σε λαμαρίνα φούρνου στην οποία έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά περίπου.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο