OliveMagazine

Πασχαλινά μπισκοτάκια βουτύρου

Πασχαλινά μπισκοτάκια βουτύρου

Μερίδες:περίπου 40 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας:40'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 150γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 75γρ. ζάχαρη άχνη
  • 300γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 κουτ. γλυκού Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 καψουλάκι βανιλίνη ή λίγη τριμμένη βανίλια μπουρμπόν
  • 2 αβγά
  • Για τη διακόσμηση

  • ζαχαρόπαστες χρωματιστές σε σωληνάριο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζυγίζετε τα υλικά σας και τα τοποθετείτε όλα μαζί (εκτός από τα αβγά) στον κάδο του μίξερ. Με τους γάντζους ξεκινάτε να ανακατεύετε τα υλικά και όταν πάρετε ένα μείγμα σαν ψίχουλα ρίχνετε πρώτα το πρώτο αβγό και μετά το δεύτερο. Ζυμώνετε λίγο με τα χέρια αλλά προσοχή, όταν λέμε λίγο εννοούμε λίγο. Το πολύ ζύμωμα σκληραίνει τη ζύμη. Τώρα η ζύμη σας είναι μαλακή και εύπλαστη. Αφήστε να ξεκουραστεί και μετά χωρίστε τη σε 4 μέρη.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C και στρώνετε ένα κομμάτι λαδόκολλα στον πάγκο σας. Εκεί επάνω ανοίγετε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο. Με κουπ πάτ σε σχήμα αβγού ή άλλων πασχαλινών σχεδίων την κόβετε σε μπισκότα του σχήματος της επιλογής σας και τα μεταφέρετε σε ταψί ρηχό στρωμένο επίσης με χαρτί ψησίματος.

Τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 18-20 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα απαλό χρυσό χρώμα, όχι να ροδοκοκκινίσουν πολύ.

Τα ξεφουρνίζετε κι αφού κρυώσουν, αν θέλετε, τα διακοσμείτε με χρωματιστή ζαχαρόπαστα από σωληνάριο.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr