OliveMagazine

Πασχαλινά cookies γεμιστά με μαρμελάδα

Πασχαλινά cookies γεμιστά με μαρμελάδα

Μερίδες:για 20-25 μπισκότα
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 300γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 κουτ. γλυκού Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 150γρ. βούτυρο φρέσκο, μαλακωμένο
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 1 καψουλάκι βανιλίνης
  • 1 αβγό
  • 1 βάζο Μαρμελάδα Βερίκοκο με Φρουκτόζη Fytro
  • ζάχαρη άχνη
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Χτυπάτε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι το μίγμα να αφρατέψει. Προσθέτετε σταδιακά το αβγό, το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις και το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ και ζυμώνετε το μίγμα μέχρι να πάρετε μια σφιχτή ζύμη.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160οC. Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 0,5εκ. περίπου και κόβετε με κουπ πατ σε πασχαλινά σχήματα, όπως κουνελάκια και αβγά.

Βάζετε στην άκρη τα μισά μπισκότα. Χρησιμοποιώντας κουπ πατ σε μικρότερο μέγεθος, όπως καρδούλες και λουλούδια, κόβετε και αφαιρείτε από τα τα υπόλοιπα μπισκότα μικρά κομμάτια ζύμης, δημιουργώντας σχέδια στην επιφάνεια τους.

Αραδιάζετε όλα τα μπισκότα σε ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα ψήνετε στο φούρνο για 10 λεπτά περίπου, προσέχοντας να μην πάρουν χρώμα. Όταν βγάλετε τα μπισκότα από το φούρνο, τα αφήνετε να για 3 λεπτά στο ταψί και στη συνέχεια τα μεταφέρετε σε πιατέλα.

Όταν κρυώσουν εντελώς, αλείφετε όσα δεν έχουν τρύπα με Μαρμελάδα Βερίκοκο με Φρουκτόζη Fytro, σκεπάζετε με τα μπισκότα που έχουν πάνω τους σχέδια. Πασπαλίζετε αν θέλετε με λίγη άχνη ζάχαρη και διατηρείτε τα μπισκότα σας σε μεταλλικό κουτί.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr