OliveMagazine

Πασχαλινή αβγοσαλάτα

Πασχαλινή αβγοσαλάτα

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 6 αβγά βρασμένα (βαμμένα)
  • 2 καρότα βρασμένα και κομμένα σε κυβάκια
  • 1 μεσαία πατάτα βρασμένη και κομμένη σε κυβάκια
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης από βάζο σε λωρίδες
  • 1 κουτ. σούπας κάππαρη
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες
  • 2 κλωναράκια άνηθο
  • 1½ κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 250γρ. μαγιονέζα
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2-3 φύλλα μαρουλιού για το σερβίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κόβετε τα αβγά σε φέτες.

Σε σαλατιέρα ανακατεύετε τα αβγά με τα καρότα, την πατάτα, την πιπεριά, την κάππαρη, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο (κρατώντας λίγο για το σερβίρισμα), τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Βάζετε την αβγοσαλάτα στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.

Βάζετε σε μπολ τα φύλλα μαρουλιού και σερβίρετε πάνω την αβγοσαλάτα. Πασπαλίζετε με λίγο ψιλοκομμένο άνηθο

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο