OliveMagazine

Πασχαλινή ρυζοσαλάτα

Πασχαλινή ρυζοσαλάτα

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1½ φλιτζάνι ρύζι για πιλάφι
  • 2½ φλιτζάνια νερό
  • 1½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 2 βρασμένα αβγά, σε κυβάκια
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης ψητή (από βάζο), σε κυβάκια
  • 1 αγγουράκι μικρό, σε κυβάκια
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού δυόσμο
  • ½ κουτ. γλυκού ρίγανη
  • ½ φλιτζάνι ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι, σε φέτες
  • 1 φλιτζάνι φέτα τριμμένη
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ¼ φλιτζανιού χυμό λεμονιού
  • μερικές φέτες λεμονιού για το γαρνίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε το νερό με το αλάτι να βράσει και προσθέτετε το ρύζι. Σιγοβράζετε το ρύζι για 15 λεπτά και σβήνετε τη φωτιά. Το σκεπάζετε με χαρτί κουζίνας και το καπάκι και το αφήνετε να σταθεί για 5 λεπτά. Το ξεσκεπάζετε και το ανακατεύετε με πιρούνι για να γίνει σπυρωτό. Αφήνετε το ρύζι να κρυώσει.

Αναμιγνύετε σε μεγάλο μπολ τα αβγά, την κόκκινη πιπεριά, το αγγούρι, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το δυόσμο, τη ρίγανη και τις ελιές.

Χτυπάτε καλά το λάδι, το λεμόνι, λίγο αλάτι και πιπέρι. Το ρίχνετε στο μπολ με το μίγμα. Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε προσεκτικά. Στο τέλος ρίχνετε τη φέτα και ανακατεύετε ελαφρά τη σαλάτα με πιρούνι. Τη σερβίρετε σε μπολ, γαρνιρισμένη με φέτες λεμονιού.

Τη σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου ή τη φυλάτε στο ψυγείο και τη σερβίρετε κρύα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr