OliveMagazine

Πατάτες αντινακτές

Πατάτες αντινακτές

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 800γρ. πατάτες μέτριου μεγέθους, στρογγυλές
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας σπόρους κόλιανδρου χοντροσπασμένους
  • 1 φύλλο δάφνης
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κόβετε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια.

Τις σοτάρετε, σε βαθύ τηγάνι με το λάδι, το σκόρδο, το κρεμμύδι. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, δάφνη και κόλιανδρο και σβήνετε με το κρασί. Ανακατεύετε ελαφρά, ρίχνετε λίγο νερό και χαμηλώνετε τη φωτιά. Αφήνετε να μαγειρευτούν για 20 λεπτά. Σερβίρετε τις αντιναχτές πατάτες σαν συνοδευτικό σε ψητά κρέατα.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr