OliveMagazine

Πατάτες γεμιστές με τσένταρ, λουκάνικο και σύγκλινο

Πατάτες γεμιστές με τσένταρ, λουκάνικο και σύγκλινο

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:1:10'
Έτοιμο σε:1:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 πατάτες μεγάλες
  • 500γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο
  • 2 λουκάνικα ριγανάτα ψιλοκομμένα
  • 200γρ. σύγκλινο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο
  • 3 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πλένετε τις πατάτες πολύ καλά, τις τυλίγετε μία μία σε αλουμινόχαρτο, τις τοποθετείτε σε ένα ταψάκι και τις ψήνετε για στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν καλά.

Τις βγάζετε από τον φούρνο και τις αφήνετε να κρυώσουν. Τις κόβετε κατά μήκος στη μέση και αδειάζετε πολύ προσεκτικά ένα μέρος από την ψίχα τους.

Βάζετε την ψίχα που αφαιρέσατε σε ένα μπολ και την ανακατεύετε με τα αλλαντικά. Προσθέτετε την μουστάρδα και το μέλι και αλατοπιπερώνετε. Ρίχνετε και το μισό από το τριμμένο τυρί, ανακατεύετε και ξεκινάτε να γεμίζετε τις πατάτες με το μίγμα. Από πάνω πασπαλίζετε με το τυρί που κρατήσατε.

Τις ξαναβάζετε στο φούρνο και τις ψήνετε στους 180 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr