OliveMagazine

Πατάτες γεμιστές με τυριά και προσούτο

Πατάτες γεμιστές με τυριά και προσούτο

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 μέτριες πατάτες
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 70γρ. τυρί τσένταρ, τριμμένο
  • 70γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 8 φέτες προσούτο
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε προσεκτικά τις πατάτες με τη φλούδα τους μέσα σε αλατισμένο νερό, μέχρι να τσιμπιούνται μέχρι μέσα με το πιρούνι.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Στραγγίζετε τις πατάτες και, όταν κρυώσουν λίγο, τις κόβετε κατά μήκος στη μέση, αδειάζετε λίγη από την ψίχα τους και την ανακατεύετε με τη μουστάρδα, τα τυριά και το μαϊντανό.

Γεμίζετε το κενό που δημιουργήσατε με το μίγμα, διακοσμείτε τις πατάτες με δύο ρολαρισμένες φέτες προσούτο την καθεμία και τις βάζετε σε ταψί. Ψήνετε στο φούρνο μέχρι να αρχίσουν να λιώνουν τα τυριά.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr