OliveMagazine

Πατάτες με λάδι και δεντρολίβανο

Πατάτες με λάδι και δεντρολίβανο

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 800γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας φυλλαράκια δεντρολίβανο
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 φλιτζανάκι καφέ νερό
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Τοποθετείτε τις πατάτες σε μέτριο ταψί, σαν κεραμιδάκια, να ακουμπάει η μία πάνω στην άλλη σε σειρές.

Σε ένα μπολ χτυπάτε το ελαιόλαδο με το νερό, το χυμό λεμονιού και περιχύνετε τις πατάτες. Πασπαλίζετε με το δεντρολίβανο και αλατοπιπερώνετε.

Φουρνίζετε υπομονετικά τις πατάτες για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να μείνει μόνο το λάδι στο ταψί.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο