OliveMagazine

Πατάτες με πάπρικα και λευκό κρασί

Πατάτες με πάπρικα και λευκό κρασί

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 600γρ. πατάτες μικρές, στρογγυλές
  • 1 κουτ. σούπας κοφτή πάπρικα γλυκιά
  • 1 ποτήρι του νερού Μοσχοφίλερο από την Αρκαδία
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού κοφτό τζίντζερ σε σκόνη
  • άφθονο λάδι για τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε τις πατάτες από τη φλούδα τους και τις ξεπλένετε καλά κάτω από άφθονο νερό. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε μπόλικο λάδι και τις τηγανίζετε μέχρι να μισοτηγανιστούν και να κάνουν μια απαλή, ρόδινη κρούστα. Τις βγάζετε και τις ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν από τα λάδια.

Παίρνετε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνετε μέσα το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά και βάζετε μέσα όλες τις μισοτηγανισμένες πατάτες.Τις ανακατεύετε καλά, τις πασπαλίζετε με την πάπρικα, το τζίντζερ, λίγο πιπέρι και τις αλατίζετε. Κουνάτε την κατσαρόλα όσο ψήνονται για να ανακατευτούν καλά, προσέχοντας να μη σπάσουν και τις σβήνετε με το λευκό κρασί. Δυναμώνετε τη φωτιά και τις μαγειρεύετε με κλειστό το καπάκι μέχρι να εξατμιστεί όλο το κρασί.Τις σερβίρετε σε πιατέλα ζεστές μαζί με τις μοσχαρίσιες μπουκίτσες σαν συνοδευτικό.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr