OliveMagazine

Πατάτες με σέλινο από την Τρίπολη

Πατάτες με σέλινο από την Τρίπολη

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό μεγάλες πατάτες
  • 2 καρότα καθαρισμένα
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 κρεμμύδι καθαρισμένο
  • 1 κλαράκι σέλινο
  • 2 ντομάτες ώριμες
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε κυδωνάτες. Κόβετε τα καρότα σε ροδέλες. Κόβετε την πιπεριά σε σπιρτόξυλα, τα κρεμμύδια σε χοντρά κομμάτια καθώς και τα κλαράκια του σέλινου.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο, το ζεσταίνετε και ρίχνετε μέσα όλα τα υλικά. Προσθέτετε από πάνω τις ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη.

Κλείνετε την κατσαρόλα με το καπάκι, την ανακινείτε και αφήνετε να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά. Μετά από λίγο ανακατεύετε τα υλικά και χαμηλώνετε τη φωτιά. Αν χρειάζεται, προσθέτετε ελάχιστο νερό (1 φλιτζανάκι του καφέ).

Αλατίζετε, πιπερώνετε και σε 1 ώρα το φαγητό σας είναι έτοιμο.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food styling: Aντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr