OliveMagazine

Πατάτες Ντυσές

Πατάτες Ντυσές

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:1:5'
Έτοιμο σε:1:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες
  • 2 κρόκοι αβγών
  • 4 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 1 αβγό ελαφρά χτυπημένο, για επάλειψη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε τις πατάτες, τις κόβετε στα τέσσερα και τις βράζετε σε μπόλικο νερό με χοντρό αλάτι μέχρι να μαλακώσουν.

Τις στραγγίζετε, τις βάζετε σε πυρίμαχο σκεύος και σε ζεστό φούρνο για 6-7 λεπτά, μέχρι να στεγνώσουν. Τις περνάτε από το μύλο του πουρέ ή τις πολτοποιείτε με το ειδικό εργαλείο.

Ρίχνετε το βούτυρο λιωμένο και ανακατεύετε ζωηρά. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε στο ζεστό πουρέ τους κρόκους.

Τον μεταφέρετε σε κορνέ με μεγάλο, οδοντωτό άνοιγμα και φτιάχνετε ροζέτες, φωλιές ή άλλα σχήματα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Με ένα πινέλο αλείφετε την επιφάνειά τους με ελαφρά χτυπημένο αβγό και τέλος τις ψήνετε στους 170°C μέχρι να ροδίσουν.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tips

Αν θέλετε να δώσετε κόκκινο χρώμα στη γαρνιτούρα σας, ανακατεύετε τον πουρέ με 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας ή πολτοποιημένο βρασμένο παντζάρι.


Για πράσινο χρώμα, τον ανακατεύετε με πουρέ σπανακιού.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr