OliveMagazine

Πατάτες ογκρατέν με μπέικον και μυρωδικά

Πατάτες ογκρατέν με μπέικον και μυρωδικά

Μερίδες:5-6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 πατάτες
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, σε λεπτές ροδέλες
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. γλυκού μυρωδικά (δενδρολίβανο, θυμάρι, βασιλικό)
  • 200γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 4 φέτες μπέικον
  • 2 φακέλους Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 λίτρο γάλα
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε λεπτές ροδέλες. Τις τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί σε σειρές σαν κεραμιδάκια, η μία να ακουμπάει πάνω στην άλλη.

Σε ένα τηγάνι σοτάρετε τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο, μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα ρίχνετε πάνω από τις πατάτες. Προσθέτετε το μπέικον κομμένο σε κυβάκια, τα 3/4 από το τυρί και πασπαλίζετε με τα μυρωδικά.

Ετοιμάζετε την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας της. Απλώνετε τη μπεσαμέλ πάνω από τις πατάτες, πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 1 ώρα. Σερβίρετε τις πατάτες ζεστές.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr