OliveMagazine

Πατάτες στο τηγάνι με αβγά και αρωματική κρέμα

Πατάτες στο τηγάνι με αβγά και αρωματική κρέμα

Μερίδες:2
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:35'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τις πατάτες

  • 4 κουτ. σούπας Βούτυρο Lurpak
  • 2 πατάτες κομμένες σε μικρούς κύβους
  • 2 κολοκύθια κομμένα σε μικρούς κύβους
  • 1 πράσo κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 6 φέτες παστράμι ή μπέικον
  • 4 αβγά
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για την κρέμα

  • 200γρ. Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα
  • πάπρικα γλυκιά
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας σχοινόπρασο
  • αλάτι, πιπέρι
  • φρυγανισμένο ψωμί για το σερβίρισμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για την κρέμα: Βάζετε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, την πάπρικα, το ξύσμα λεμονιού, το ελαιόλαδο, το σχοινόπρασο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά και κρατάτε την κρέμα στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσετε.

Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι. Ψιλοκόβετε το μπέικον, το ρίχνετε στο τηγάνι, προσθέτετε το βούτυρο, ελαιόλαδο και σοτάρετε. Ρίχνετε στο τηγάνι και τις πατάτες και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά, να πάρουν χρώμα οι πατάτες. Στη συνέχεια, χαμηλώνετε ελαφρώς τη φωτιά, προσθέτετε λίγο νερό και αφήνετε να μαγειρευτούν για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.

Προσθέτετε στο τηγάνι τα πράσα, τα κολοκύθια, το σκόρδο, το παστράμι ή το μπέικον και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 10 λεπτά περίπου.

Σπάτε τα αβγά μέσα στο τηγάνι, πάνω από τα λαχανικά, αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε το τηγάνι με καπάκι για 3 λεπτά μέχρι να ψηθεί το ασπράδι.

Πασπαλίζετε με μαϊντανό και σερβίρετε μαζί με την αρωματική κρέμα και φρυγανισμένο ψωμί.

Tips

Τους χειμερινούς μήνες, μπορείτε να αντικαταστήσετε το κολοκύθι με πορτοκαλί κολοκύθα που του πηγαίνει επίσης πολύ.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr