Διαδικασία
Για την κρέμα: Βάζετε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, την πάπρικα, το ξύσμα λεμονιού, το ελαιόλαδο, το σχοινόπρασο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά και κρατάτε την κρέμα στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσετε.
Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι. Ψιλοκόβετε το μπέικον, το ρίχνετε στο τηγάνι, προσθέτετε το βούτυρο, ελαιόλαδο και σοτάρετε. Ρίχνετε στο τηγάνι και τις πατάτες και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά, να πάρουν χρώμα οι πατάτες. Στη συνέχεια, χαμηλώνετε ελαφρώς τη φωτιά, προσθέτετε λίγο νερό και αφήνετε να μαγειρευτούν για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
Προσθέτετε στο τηγάνι τα πράσα, τα κολοκύθια, το σκόρδο, το παστράμι ή το μπέικον και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 10 λεπτά περίπου.
Σπάτε τα αβγά μέσα στο τηγάνι, πάνω από τα λαχανικά, αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε το τηγάνι με καπάκι για 3 λεπτά μέχρι να ψηθεί το ασπράδι.
Πασπαλίζετε με μαϊντανό και σερβίρετε μαζί με την αρωματική κρέμα και φρυγανισμένο ψωμί.
Tips
Τους χειμερινούς μήνες, μπορείτε να αντικαταστήσετε το κολοκύθι με πορτοκαλί κολοκύθα που του πηγαίνει επίσης πολύ.