OliveMagazine

Πατάτες φούρνου ογκρατέν

Πατάτες φούρνου ογκρατέν

Μερίδες:για ένα μέτριο ταψί του φούρνου
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:1:20'
Έτοιμο σε:1:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1-1½ κιλό πατάτες μεσαίου μεγέθους
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 3 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 1 νεροπότηρο γάλα
  • 300γρ. κασέρι ψιλοτριμμένο
  • 2 αβγά
  • 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη για το πασπάλισμα του ταψιού
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε λεπτές ροδέλες. Τις τοποθετείτε στο ταψί σε σειρές σαν κεραμιδάκια, η μία να ακουμπάει πάνω στην άλλη.

Ετοιμάζετε μια αραιή μπεσαμέλ. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το αλεύρι μέχρι να σκουρύνει. Ρίχνετε το γάλα ανακατεύοντας μέχρι να πήξει ελαφρά.

Αποσύρετε την μπεσαμέλ και ρίχνετε το τριμμένο κασέρι. Ρίχνετε και τα δύο αβγά χτυπημένα και ανακατεύετε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές.

Περιχύνετε τις πατάτες στο ταψί, το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και το ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα περίπου. Το ξεσκεπάζετε και το αφήνετε να ροδίσει για 15 λεπτά ακόμη. Σερβίρετε τις πατάτες ζεστές.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Aντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr