Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε λεπτές ροδέλες. Τις τοποθετείτε στο ταψί σε σειρές σαν κεραμιδάκια, η μία να ακουμπάει πάνω στην άλλη.
Ετοιμάζετε μια αραιή μπεσαμέλ. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το αλεύρι μέχρι να σκουρύνει. Ρίχνετε το γάλα ανακατεύοντας μέχρι να πήξει ελαφρά.
Αποσύρετε την μπεσαμέλ και ρίχνετε το τριμμένο κασέρι. Ρίχνετε και τα δύο αβγά χτυπημένα και ανακατεύετε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές.
Περιχύνετε τις πατάτες στο ταψί, το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και το ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα περίπου. Το ξεσκεπάζετε και το αφήνετε να ροδίσει για 15 λεπτά ακόμη. Σερβίρετε τις πατάτες ζεστές.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Aντωνία Κατή