OliveMagazine

Πατάτες ψημένες σε κρούστα αλατιού

Πατάτες ψημένες σε κρούστα αλατιού

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:1:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες μέτριες, όμοιες σε μέγεθος
  • 1 κιλό αλάτι χοντρό
  • Για το σερβίρισμα

  • 100γρ. βούτυρο φρέσκο (μαλακωμένο)
  • 5-6 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πλένετε καλά τις πατάτες. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC.

Βάζετε σε μπολ το αλάτι και το μουσκεύετε με λίγο νερό για να γίνει πιο συμπαγές.

Σε μικρότερο μπολ (μέγεθος που να χωρά σχεδόν μία μεγάλη πατάτα) βάζετε ένα κομμάτι λαδόκολλα. Ρίχνετε μέσα λίγο από το βρεγμένο αλάτι, βάζετε από πάνω μία πατάτα με τη φλούδα της και τη σκεπάζετε με αλάτι έτσι ώστε να καλυφθεί εντελώς. Την τυλίγετε με το χαρτί και δένετε με σπάγκο μαγειρικής το «πακέτο».

Επαναλαμβάνετε το ίδιο με τις υπόλοιπες πατάτες και τις ψήνετε στο φούρνο για 50 λεπτά.

Στο μεταξύ χτυπάτε το βούτυρο με το μαϊντανό, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Βάζετε το αρωματικό βούτυρο στο ψυγείο μέχρι να ψηθούν οι πατάτες.

Όταν ξεφουρνίσετε και ξετυλίξετε τις πατάτες σπάτε την κρούστα του αλατιού και τις σερβίρετε καυτές με τη φλούδα τους συνοδεύοντας με το αρωματικό βούτυρο.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr