OliveMagazine

Πατάτες ψητές με μουστάρδα Maille

Πατάτες ψητές με μουστάρδα Maille

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1½ κιλό πατάτες μέτριου μεγέθους
  • αλάτι χοντρό
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 50γρ. μουστάρδα MAILLE Wholegrain
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πλένετε καλά τις πατάτες βουρτσίζοντας τη φλούδα τους με σφουγγαράκι των πιάτων ή βούρτσα. Τις βράζετε σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά να μαλακώσουν λίγο (ίσα να τσιμπιούνται) και τις στραγγίζετε.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και στρώνετε το ρηχό ταψί του φούρνου σας με χαρτί ψησίματος. Κόβετε τις πατάτες στη μέση και μετά κυδωνάτες και τις αραδιάζετε στο ταψί. Τις πασπαλίζετε με λίγο χοντρό αλάτι και μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και τις ψήνετε για 20-25 λεπτά ακόμη μέχρι να μαλακώσουν καλά και να κάνουν κρούστα.

Τοποθετείτε τις πατάτες σε σκεύος σερβιρίσματος. Ανακατεύετε τη μουστάρδα με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού και περιχύνετε τις πατάτες. Πασπαλίζετε με τον άνηθο και σερβίρετε αμέσως.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr