OliveMagazine

Πατέ από συκωτάκια πουλιών

Πατέ από συκωτάκια πουλιών

Μερίδες:για 1 βαζάκι
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 250γρ. συκωτάκια πουλιών ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πολύ μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή 2 μέτρια
  • 1 κουτ. γλυκού μίγμα μπαχαρικών για κρέας ή κοτόπουλο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1½ κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο
  • 1½ κουτ. γλυκού ματζουράνα φρέσκια
  • 1 μεγάλο σφηνάκι κονιάκ
  • 4-5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 125γρ. βούτυρο αγελάδος + 25γρ. επιπλέον
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα

  • ψωμί σε φέτες
  • κόκκους ροζ πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε τα εντόσθια από τις ίνες και τα ψιλοκόβετε. Ψιλοκόβονται καλύτερα όταν τα αφήσετε για μισή ώρα στην κατάψυξη.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα συκωτάκια με το μίγμα μπαχαρικών, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι, τη ματζουράνα και αλατοπίπερο ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ψηθούν τα συκωτάκια.

Σβήνετε με το κονιάκ, τα κατεβάζετε από τη φωτιά και τα αλέθετε στο μπλέντερ με τα 25γρ. βούτυρο και τον μαϊντανό.

Στρώνετε το πατέ σε μπολ, λιώνετε τα υπόλοιπα 125γρ. βούτυρο και το απλώνετε ζεστό πάνω από το πατέ.

Το συντηρείτε για έως και μια εβδομάδα στο ψυγείο και το σερβίρετε πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί με κόκκους ροζ πιπεριού.

Tips

Το πατέ ταιριάζει με οποιοδήποτε ψωμί αρκεί να είναι φρυγανισμένο και ζεστό. Όπως ταιριάζει και με αγγουράκι ή κρεμμύδι τουρσί, καθώς και με μια γλυκόξινη μαρμελάδα από ντομάτα, πιπεριά ή κρεμμύδι.


Το φρέσκο θυμάρι του ταιριάζει καλύτερα από το ξερό.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr