OliveMagazine

Πατατάτο Αμοργιανό κατσικάκι

Πατατάτο Αμοργιανό κατσικάκι

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:2:25'
Έτοιμο σε:2:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1½ κιλό κατσικάκι τεμαχισμένο
  • 1½ κιλό πατάτες καθαρισμένες, σε χοντρούς κύβους
  • 2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένo
  • 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 φλιτζάνι ντομάτες αποφλοιωμένες, ψιλοκομμένες
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι κρασί κόκκινο
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 4-5 κόκκους μπαχάρι
  • 1-2 φύλλα δάφνης (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σοτάρετε τα κρεμμύδια στο λάδι μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτετε το κατσικάκι. Συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να πάρει χρώμα το κρέας. Τότε προσθέτετε το σκόρδο, την κανέλα, το μπαχάρι, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι. Τα γυρίζετε δυο τρεις φορές στην κατσαρόλα και τα σβήνετε με το κρασί.

Προσθέτετε την ντομάτα και, όταν πάρει βράση, ρίχνετε τις πατάτες και τον ντοματοπελτέ. Ανακατεύετε καλά για να πάει η σάλτσα παντού.

Ρίχνετε αρκετό νερό ώστε να καλυφθεί το φαγητό, το σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 2 ώρες περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει με τη σάλτσα του.

Για να μη διαλυθούν οι πατάτες, αποφύγετε να τις ανακατεύετε και προτιμήστε να ανακινείτε κατά διαστήματα την κατσαρόλα κυκλικά.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr