OliveMagazine

Πατατοκροκέτες με σχοινόπρασο και κεφαλοτύρι

Πατατοκροκέτες με σχοινόπρασο και κεφαλοτύρι

Μερίδες:για περίπου 20 κροκέτες
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 συσκευασία Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ
  • 100γρ. γάλα εβαπορέ
  • 400ml νερό
  • 1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι φέτα θρυμματισμένη
  • 2-3 κουτ. σούπας Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 2 αβγά
  • 2 κουτ. σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για το τηγάνισμα

  • ελαιόλαδο
  • καλαμποκάλευρο για το πανάρισμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζετε τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ με το γάλα εβαπορέ και το νερό.

Ρίχνετε στον πουρέ τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο για 15 λεπτά να σφίξει κι ύστερα πλάθετε μπαλάκια.

Τα περνάτε από το καλαμποκάλευρο και τα τοποθετείτε σε δισκάκι. Τα βάζετε ξανά στο ψυγείο να σφίξουν για 1 ώρα.

Ζεσταίνετε μπόλικο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Μόλις κάψει, τηγανίζετε τις κροκέτες και από τις δυο πλευρές μέχρι να χρυσίσουν. Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί και τις σερβίρετε σε πιατέλα ζεστές.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr