OliveMagazine

Πατατοκροκέτες σε φιλέ αμυγδάλου με σάλτσα κάππαρης

Πατατοκροκέτες σε φιλέ αμυγδάλου με σάλτσα κάππαρης

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:1:5'
Χρόνος αναμονής:30 λεπτά
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τις πατατοκροκέτες

  • 2 πατάτες μεγάλες βρασμένες και ξεφλουδισμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • ¼ φλιτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ¼ φλιτζανιού άνηθο ψιλοκομμένο
  • μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 2 κρόκους αβγών
  • 1 φλιτζάνι τυρί πικάντικο τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για το τηγάνισμα

  • 1 αβγό ολόκληρο και 2 ασπράδια
  • ½ φλιτζάνι (115γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι περίπου αμύγδαλα φιλέ ψιλοκομμένα
  • ελαιόλαδο
  • Για τη σάλτσα κάππαρης

  • ¼ φλιτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας φυλλαράκια ρίγανης φρέσκιας
  • 2 κουτ. σούπας κάππαρη ξαλμυρισμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 αντζούγιες
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για τη σάλτσα κάππαρης: χτυπάτε στο μπλέντερ όλα μαζί τα υλικά για μερικά λεπτά. Διατηρείται εντός ή εκτός ψυγείου μέχρι τη χρήση της.

Πολτοποιείτε τις πατάτες κι ανακατεύετε τον πουρέ με το σκόρδο, τα αρωματικά, τους κρόκους των αβγών, το τυρί, αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου.

Χτυπάτε σε βαθύ πιάτο το ολόκληρο αβγό με τα ασπράδια. Βάζετε ξεχωριστά σε βαθιά πιάτα το αλεύρι και τα αμύγδαλα.

Πλάθετε τις κροκέτες, τις αλευρώνετε, τις βουτάτε πρώτα στα αβγά και μετά τις κυλάτε στα αμύγδαλα. Τις τηγανίζετε σε καυτό ελαιόλαδο πάνω σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν και από τις δύο πλευρές.

Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις σερβίρετε ζεστές μαζί με τη σάλτσα κάππαρης.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr