Διαδικασία
Ετοιμάζετε τη γέμιση. Αλατίζετε καλά τα πράσα και τα στύβετε να φύγουν τα πολλά υγρά. Τα ανακατεύετε με τις πατάτες και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Προσθέτετε το μαϊντανό, τον άνηθο, το αλεύρι και μισό φλιτζάνι από το ελαιόλαδο και τα ανακατεύετε καλά.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Στρώνετε τα μισά φύλλα σε λαδωμένο ταψί, αλείφοντάς τα ενδιάμεσα με ελαιόλαδο.
Ρίχνετε τη γέμιση από πάνω και τη στρώνετε ομοιόμορφα. Σκεπάζετε τη γέμιση με τα υπόλοιπα φύλλα και αυτά αλειμμένα ενδιάμεσα με ελαιόλαδο.
Περιχύνετε την επιφάνεια της πίτας με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και την χαράζετε σε κομμάτια. Την ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα περίπου.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb
Tips
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα πράσα με φρέσκα κρεμμυδάκια και να προσθέσετε άλλα αρωματικά όπως δυόσμο, φρέσκο κόλιανδρο ή ακόμα καυκαλήθρες και μυρώνια.