OliveMagazine

Πατατοπρασόπιτα

Πατατοπρασόπιτα

Μερίδες:8-10
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. φύλλο χονδρό για πίτες
  • 2 πράσα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 2 κιλά πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 5-6 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4-5 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 200γρ. αλεύρι
  • 1½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αρκετό αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζετε τη γέμιση. Αλατίζετε καλά τα πράσα και τα στύβετε να φύγουν τα πολλά υγρά. Τα ανακατεύετε με τις πατάτες και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Προσθέτετε το μαϊντανό, τον άνηθο, το αλεύρι και μισό φλιτζάνι από το ελαιόλαδο και τα ανακατεύετε καλά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Στρώνετε τα μισά φύλλα σε λαδωμένο ταψί, αλείφοντάς τα ενδιάμεσα με ελαιόλαδο.

Ρίχνετε τη γέμιση από πάνω και τη στρώνετε ομοιόμορφα. Σκεπάζετε τη γέμιση με τα υπόλοιπα φύλλα και αυτά αλειμμένα ενδιάμεσα με ελαιόλαδο.

Περιχύνετε την επιφάνεια της πίτας με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και την χαράζετε σε κομμάτια. Την ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα περίπου.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tips

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα πράσα με φρέσκα κρεμμυδάκια και να προσθέσετε άλλα αρωματικά όπως δυόσμο, φρέσκο κόλιανδρο ή ακόμα καυκαλήθρες και μυρώνια.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr