OliveMagazine

Πατατοσαλάτα με καπνιστό σολομό και μπρικ

Πατατοσαλάτα με καπνιστό σολομό και μπρικ

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη σαλάτα

  • 1 κιλό πατατούλες μικρές
  • 150γρ. καπνιστό σολομό, κομμένο σε λωρίδες
  • 1 αγγούρι μεγάλο, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 1 κουτ.γλυκού κάπαρη
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, κομμένα σε ροδέλες
  • 3 κουτ. σούπας μπρικ (αβγά σολομού ή οποιοδήποτε άλλου ψαριού)
  • 6 κλωναράκια ψιλοκομμένο άνηθο
  • αλάτι
  • Για τη σος

  • μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • ½ κουτ.γλυκού πάπρικα γλυκιά
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε τις πατάτες σε άφθονο αλατισμένο νερό.

Προσέχετε το βράσιμό τους ώστε να μη σας λιώσουν αλλά να είναι al-dente, να κρατάνε λίγο δηλαδή. Τις στραγγίζετε και καθαρίζετε τη φλούδα τους. Τις κόβετε στα δύο σε μια σαλατιέρα και αλατίζετε.

Χτυπάτε όλα τα υλικά της σος στο μπλέντερ μέχρι να πάρετε ένα λείο και ομοιογενές μίγμα.

Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας, ανακατεύετε απαλά με τη σος και σερβίρετε.

Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tips

Αν βρείτε βιολογικές πατάτες δεν χρειάζεται να καθαρίσετε το φλούδι τους, αφού έτσι γίνονται νοστιμότερες.


Αν θέλετε τη σαλάτα σας πιο πικάντικη, μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε στα μυριστικά, προσθέτοντας μαϊντανό, λίγη ματζουράνα και ένα κουταλάκι μίγμα για πουλερικά ή ψάρι.


Μπορείτε να αντικαταστήσετε το σολομό με καπνιστή, ελληνική πέστροφα.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο