OliveMagazine

Πατατοσαλάτα με λουκάνικα Φρανκφούρτης

Πατατοσαλάτα με λουκάνικα Φρανκφούρτης

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 πατάτες βρασμένες σε αλατισμένο νερό με τη φλούδα τους
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα (μαζί με το τρυφερό πράσινο μέρος)
  • 4 λουκάνικα Φρανκφούρτης, σε φέτες
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2-3 κουτ. σούπας φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης
  • 4 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 3 κουτ. σούπας ξίδι από λευκό κρασί ή μηλόξιδο
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ξεφλουδίζετε τις βρασμένες πατάτες και τις κόβετε σε κύβους όμοιου μεγέθους. Τις ρίχνετε σε ευρύχωρο μπολ.

Ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά ένα τηγάνι και, όταν κάψει καλά, ρίχνετε λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει λίγο. Κατόπιν, προσθέτετε τα λουκάνικα. Συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να ψηθούν ελαφρά. Σβήνετε με το ξίδι και ανακατεύετε μέσα τη μουστάρδα και το μέλι.

Ρίχνετε το μίγμα στο μπολ με τις πατάτες, προσθέτετε τον μαϊντανό, τη φρέσκια ρίγανη και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Δοκιμάζετε και προσθέτετε αλατοπίπερο ανάλογα με τη γεύση σας.

Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε την πατατοσαλάτα ζεστή ή χλιαρή.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr