OliveMagazine

Πατατοσαλάτα πικάντικη με σαλάμι, κρεμμύδι, άνηθο και σάλτσα μουστάρδας

Πατατοσαλάτα πικάντικη με σαλάμι, κρεμμύδι, άνηθο και σάλτσα μουστάρδας

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 3 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας κάππαρη
  • 100γρ. σαλάμι μπίρας σε λωρίδες
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • Για τη βινεγκρέτ

  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ξύδι λευκό
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα Maille Wholegrain
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πλένετε καλά τις πατάτες και τις βράζετε με τη φλούδα τους σε αλατισμένο νερό για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να τρυπιούνται εύκολα με πιρούνι. Τις στραγγίζετε κι αφήνετε να κρυώσουν λίγο πριν τις ξεφλουδίσετε. Τις κόβετε σε χοντρά κομμάτια και τις ρίχνετε σε σαλατιέρα.

Καθαρίζετε το κρεμμύδι και το κόβετε στη μέση. Το μισό το τρίβετε στον τρίφτη και το υπόλοιπο το κόβετε σε λεπτές φέτες. Το ανακατεύετε όλο με τις πατάτες, προσθέτετε το ψιλοκομμένο αγγουράκι τουρσί, την κάπαρη, αλατοπιπερώνετε κι ανακατεύετε.

Ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ ανακατεύοντας σε ένα βαζάκι με καπάκι τα υλικά. Περιχύνετε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και ανακατεύετε.

Σερβίρετε την πατατοσαλάτα προσθέτοντας το σαλάμι και τον ψιλοκομμένο άνηθο.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr