OliveMagazine

Πατατοταραμοκεφτέδες

Πατατοταραμοκεφτέδες

Μερίδες:5-6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 συσκευασία νιφάδες πατάτας για πουρέ (1 φάκελος)
  • 80γρ. ταραμά
  • 2 φλιτζάνια νερό χλιαρό
  • 1 μικρό κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο απαλό για το τηγάνισμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σοτάρετε το κρεμμύδι στις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο μέχρι να ξανθύνει ελαφρά.

Διαλύετε τον ταραμά στο χλιαρό νερό και προσθέτετε τις νιφάδες, το κρεμμύδι, λίγο αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει το μίγμα ομοιογενές.

Πλάθετε μικρά στρογγυλά κεφτεδάκια χωρίς να τα αλευρώσετε.

Βάζετε αρκετό λάδι να κάψει σε βαθύ τηγάνι και τηγανίζετε λίγα λίγα τα κεφτεδάκια μαζί. Αν βάλετε πολλά, θα πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και θα διαλυθούν τα κεφτεδάκια.

Βγάζετε τα κεφτεδάκια με τρυπητή κουτάλα και τα βάζετε σε χαρτί κουζίνας, να απορροφηθεί το περιττό λάδι. Τα σερβίρετε ζεστά, μαζί με άλλα ζεστά νηστίσιμα μεζεδάκια.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr