OliveMagazine

Πατάτες στη λαδόκολλα με σάλτσα φέτας

Πατάτες στη λαδόκολλα με σάλτσα φέτας

Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1½ κιλό μικρές πατάτες, πλυμένες καλά, με τη φλούδα
  • ½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι μουστάρδα με κόκκους
  • χυμό από 2 μικρά λεμόνια
  • 3 σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα
  • 2-3 κλωναράκια δεντρολίβανο φρέσκο
  • 2-3 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για τη σάλτσα φέτας

  • 350γρ. Spread με φέτα και γιαούρτι ΡΟΥΣΣΑΣ
  • 100γρ. ανθότυρο ΡΟΥΣΣΑΣ
  • 150γρ. γαλοτύρι ΡΟΥΣΣΑΣ
  • 80ml κρέμα γάλακτος
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε καλά. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC.

Στρώνετε δύο μεγάλες λαδόκολλες (κατά προτίμηση τις σκουρόχρωμες καφέ και όχι το αντικολλητικό χαρτί ψησίματος) στη λαμαρίνα του φούρνου. Ρίχνετε πάνω τις πατάτες, αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με τα μυρωδικά και το σκόρδο. Περιχύνετε με τη σάλτσα και κλείνετε σφιχτά τις λαδόκολλες σε πακέτο. Ασφαλίζετε το πακέτο με σπάγκο μαγειρικής και το αφήνετε μέσα στη λαμαρίνα.

Ψήνετε τις πατάτες στον φούρνο για 1 ώρα.

Για τη σάλτσα φέτας: Σε ένα μικρό τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο να ζεσταθούν. Προσθέτετε το κρεμμύδι και σοτάρετε ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνετε τo Spread με φέτα και γιαούρτι και το ανθότυρο και τα ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν καλά. Προσθέτετε το γαλοτύρι και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία απαλή κρέμα. Αλατίζετε ελαφρά και πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρετε σε μπολ μαζί με τις πατάτες.

Φωτογραφία - Food styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr