OliveMagazine

Πατατούλες φούρνου με μπέικον και κρεμμύδι

Πατατούλες φούρνου με μπέικον και κρεμμύδι

Μερίδες:8
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:1:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες
  • 2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
  • 6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα καυτερή
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε χοντρά κομμάτια κυδωνάτες. Τις βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνετε μέσα το ψιλοκομμένο μπέικον και τα κρεμμύδια.

Αδειάζετε μέσα στο μπολ το χυμό λεμονιού, το χυμό πορτοκαλιού και το ελαιόλαδο. Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά με τα χέρια.

Αραιώνετε τη καυτερή μουστάρδα με 3 κουτ. σούπας νερό και τη ρίχνετε μέσα στο μπολ με τις πατάτες. Πασπαλίζετε με τη ρίγανη και αλατοπιπερώνετε. Κάνετε ένα τελευταίο ανακάτεμα και αδειάζετε τις πατάτες με τη σάλτσα τους μέσα σε ένα ταψί του φούρνου. Το σκεπάζετε με βρεγμένο αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για μισή ώρα. Αφαιρείτε το χαρτί ψησίματος και ανακατεύετε τις πατάτες με προσοχή να μην σπάσουν. Συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 15-20 λεπτά και μέχρι οι πατάτες να ροδίσουν ελαφρά από πάνω.

Σερβίρετε τις πατάτες ζεστές στο τραπέζι, αλλά μπορείτε να τις φάτε και λίγο πιο κρύες.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr