OliveMagazine

Πατατόπιτα με μπεσαμέλ

Πατατόπιτα με μπεσαμέλ

Μερίδες:9
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:1:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • ½ πακέτο φύλλα χωριάτικα
  • 1 φάκελος Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
  • 500 ml γάλα
  • 2 πατάτες βρασμένες σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοταρισμένο με λίγο λάδι
  • 1 φλιτζ. κεφαλοτύρι
  • 1 φλιτζ. φέτα λιωμένη
  • 50 γρ. μπλε τυρί λιωμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο
  • 2 αυγά
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζουμε την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και ανακατεύουμε μέσα τα αυγά, τη φέτα και το μπλε τυρί λιωμένα, καθώς και το κεφαλοτύρι, αφού κρατήσουμε στην άκρη μια μικρή ποσότητα. Δοκιμάζουμε το μείγμα και αλατοπιπερώνουμε ανάλογα τη γεύση μας.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175ºC, στον αέρα. Στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί, τα φύλλα, λαδώνοντάς τα ένα ένα με ελαιόλαδο. Κάνουμε μια πρώτη λεπτή στρώση με μείγμα τυριών και μπεσαμέλ. Από πάνω απλώνουμε τις βρασμένες πατάτες, αλατοπιπεώνουμε και πασπαλίζουμε το σοταρισμένο κρεμμύδι παντού.

Στρώνουμε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα της μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το κεφαλοτύρι που κρατήσαμε. Κόβουμε τα φύλλα που εξέχουν από το ταψί και ψήνουμε την πίτα στον φούρνο για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο