OliveMagazine

Πικάντικη πατατόπιτα

Πικάντικη πατατόπιτα

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες
  • 60γρ. ζαμπόν, σε κυβάκια
  • 30γρ. κασέρι, σε κυβάκια
  • 100γρ. καπνιστό τυρί (μετσοβόνε, προβολόνε ή άλλο), σε κυβάκια
  • ½ φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας, τριμμένη
  • 4 αβγά
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • βούτυρο φρέσκο για το άλειμμα της φόρμας
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Αφού κρυώσουν λίγο, τις καθαρίζετε από τη φλούδα τους και τις περνάτε από το μύλο των λαχανικών να γίνουν πουρές.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ανακατεύετε τα υπόλοιπα μέσα στον πουρέ το ζαμπόν, τα τυριά, τα αβγά, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.

Μεταφέρετε το μίγμα σε βουτυρωμένη στρογγυλή φόρμα με διάμετρο 25εκ. και ισιώνετε την επιφάνεια με πιρούνι. Πασπαλίζετε με τη φρυγανιά και περιχύνετε με το ελαιόλαδο.

Ψήνετε την πατατόπιτα στον φούρνο για 30 λεπτά. Τρώγεται ζεστή, αλλά και κρύα είναι πολύ νόστιμη!

Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης - Food styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο