OliveMagazine

Πατατόσουπα με κρόκο Κοζάνης

Πατατόσουπα με κρόκο Κοζάνης

Μερίδες:5
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 πατάτες μεγάλες καθαρισμένες, σε μέτρια κομμάτια
  • 3 πράσα μέτρια, μόνο το λευκό μέρος, σε μέτριες ροδέλες
  • 2 κλωνάρια σέλινου, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 40-50ml ελαιόλαδο
  • 4-5 φέτες μπέικον καπνιστό, σε λεπτές λωρίδες
  • 5-6 ίνες Κρόκου Κοζάνης
  • 800ml ζωμό κοτόπουλου, χλιαρό
  • 500ml γάλα
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα μπολ ρίχνετε το ζωμό κοτόπουλου και τον κρόκο Κοζάνης. Ανακατεύετε και αφήνετε κατά μέρος.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τα πράσα και το σέλινο, για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το σκόρδο και το σοτάρετε για άλλο 1 λεπτό, μέχρι να σκορπίσει το άρωμά του, αλλά να μην ροδίσει γιατί θα πικρίσει.

Βγάζετε τα σοταρισμένα υλικά με μια τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρετε σε μια πιατέλα. Ρίχνετε στην κατσαρόλα το μπέικον, δυναμώνετε καλά τη φωτιά και το τηγανίζετε για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά. Προσθέτετε τις πατάτες και τις σοτάρετε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας σχεδόν ασταμάτητα με μια ξύλινη κουτάλα, για να μην κολλήσουν.

Ρίχνετε το ζωμό με τον κρόκο, το γάλα, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε. Μόλις το μίγμα πάρει μια βράση χαμηλώνετε αρκετά τη φωτιά και σιγοβράζετε για 45 λεπτά, μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν.

Αποσύρετε από τη φωτιά και πολτοποιείτε τη σούπα στο μπλέντερ, σε δόσεις. Τη μοιράζετε σε πιάτα, πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο