OliveMagazine

Παϊδάκια από μπούτι γαλοπούλας με λεμόνι, θυμάρι και μουστάρδα

Παϊδάκια από μπούτι γαλοπούλας με λεμόνι, θυμάρι και μουστάρδα

Μερίδες:2-3
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:1:10'
Έτοιμο σε:1:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 μπούτι γαλοπούλας κομμένο σε παϊδάκια
  • 75ml ελαιόλαδο
  • ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα
  • 4 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
  • 1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 1 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180oC στον αέρα. Βάζετε τα παϊδάκια σε ένα ταψί, τα αλατοπιπερώνετε και τα πασπαλίζετε με το ξύσμα από το ένα λεμόνι, το μισό θυμάρι και τη μισή πάπρικα. Τα ραντίζετε με το μισό ελαιόλαδο και τη μισή μουστάρδα και ανακατεύετε καλά.

Βάζετε τις πατάτες σε ένα μπολ και αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε το υπόλοιπο ξύσμα, θυμάρι, πάπρικα, μουστάρδα και ελαιόλαδο. Ρίχνετε τις πατάτες στο ταψί και προσθέτετε το κρασί. Σκεπάζετε το φαγητό με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 50 λεπτά.

Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο, περιχύνετε το φαγητό με το χυμό λεμονιού και συνεχίζετε το ψήσιμο για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν οι πατάτες και τα παϊδάκια της γαλοπούλας.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr