OliveMagazine

Παϊδάκια αρνίσια μαριναρισμένα με σκόρδο και λάιμ

Παϊδάκια αρνίσια μαριναρισμένα με σκόρδο και λάιμ

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:35'
Χρόνος αναμονής:3 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό παϊδάκια αρνίσια
  • Για τη μαρινάδα

  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • χυμό και ξύσμα από 2 λάιμ
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 2 κουτ. σούπας λεμονοθύμαρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας φύλλα δεντρολίβανου, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας χοντρό αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πλένετε και σκουπίζετε καλά τα παϊδάκια.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το σκόρδο, το χυμό και το ξύσμα λάιμ, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι.

Βάζετε τα παϊδάκια στο μπολ και ανακατεύετε καλά με τα χέρια. Σκεπάζετε το μπολ με το καπάκι του ή με αλουμινόχαρτο και τα αφήνετε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Βγάζετε τα παϊδάκια από το ψυγείο και τα αφήνετε για 1 ώρα μέχρι να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Για ψήσιμο στη σχάρα: Ψήνετε σε καυτή σχάρα για 10-15 λεπτά γυρίζοντας τα παϊδάκια 1-2 φορές.

Για ψήσιμο στο φούρνο: Προθερμαίνετε το φούρνο στις αντιστάσεις στους 200οC και ψήνετε για 20-25 λεπτά γυρίζοντας τα παϊδάκια 1-2 φορές.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr