OliveMagazine

Παϊδάκια αρνίσια με αρωματική μαρινάδα

Παϊδάκια αρνίσια με αρωματική μαρινάδα

Μερίδες:8
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:55'
Χρόνος αναμονής:12 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 κιλά παϊδάκια αρνίσια
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για τη μαρινάδα

  • 2/3 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 4 γαρίφαλα
  • 4 κεδρόκοκκους
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • 1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού εστραγκόν ξερό
  • 2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας αλάτι χοντρό
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά της μαρινάδας.

Ρίχνετε μέσα στην μαρινάδα τα παϊδάκια αφού τα αλατοπιπερώσετε καλά, ανακατεύετε καλά και σκεπάζετε το σκεύος με μεμβράνη. Τα αφήνετε στο ψυγείο για 12 ώρες να μαριναριστούν καλά.

Ψήνετε τα παϊδάκια στο φούρνο ή στα κάρβουνα, αλείφοντας τα τακτικά με τη μαρινάδα τους.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina & Olivia Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr