OliveMagazine

Παϊδάκια κοτόπουλου στο φούρνο

Παϊδάκια κοτόπουλου στο φούρνο

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό παϊδάκια από κοτόπουλο
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2-3 λεμόνια, τον χυμό
  • ρίγανη
  • ανθό αλατιού
  • μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε πολύ καλά τον φούρνο στους 200οC στο γκριλ. Απλώνουμε τα παϊδάκια σε ένα ταψί, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια και τα τοποθετούμε σε μονή στρώση πάνω σε μια σχάρα.

Ακουμπάμε τη σχάρα πάνω από ένα ταψί και ψήνουμε για 30 λεπτά και από τις δύο πλευρές ή μέχρι να ψηθούν μέχρι μέσα και να πάρουν ωραίο χρώμα.

Τα μεταφέρουμε σε μια ζεστή πιατέλα, περιχύνουμε με χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με ρίγανη. Τα συνοδεύουμε με φρεσκοτηγανισμένες πατάτες.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο