OliveMagazine

Παϊδάκια μαριναρισμένα σε γιαούρτι και μαστίχα

Παϊδάκια μαριναρισμένα σε γιαούρτι και μαστίχα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:35'
Χρόνος αναμονής:1 μέρα
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό αρνίσια παϊδάκια
  • Για τη μαρινάδα

  • 1 λεμόνι, το χυμό του
  • 8 κουτ. σούπας γιαούρτι
  • 4 κουτ. σούπας λικέρ μαστίχα
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 1 κουτ. γλυκού δενδρολίβανο
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 6 κουτ σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ξεπλένετε πρώτα τα παϊδάκια και τα αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά.

Φτιάχνετε τη μαρινάδα ανακατεύοντας όλα τα υλικά της μέσα σε ένα δοχείο μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.

Σε ένα ταψί βάζετε τα παϊδάκια και προσθέτετε τη μαρινάδα. Ανακατεύετε να πάει παντού. Σκεπάζετε το ταψί και το βάζετε στο ψυγείο για μία μέρα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Aπλώνετε ένα διπλό κομμάτι λαδόκολλας μέσα σε ένα ταψί. Βγάζετε τα παϊδάκια από το ψυγείο και τα απλώνετε πάνω στη λαδόκολλα μαζί με την μαρινάδα τους. Τυλίγετε τη λαδόκολλα και ψήνετε τα παϊδάκια στον προθερμασμένο φούρνο για μια ώρα περίπου. Για να τσεκάρετε, ανοίγετε λίγο τη λαδόκολλα και δοκιμάζετε αν ψήθηκε. Εάν όχι, ψήνετε για λίγο ακόμη. Σερβίρετε τα παϊδάκια σε πιατέλα μαζί ή χωρίς τη λαδόκολλα. Συνοδεύετε με γαρνιτούρα της επιλογής σας.

Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr