OliveMagazine

Παϊδάκια σε κρούστα αγκινάρας

Παϊδάκια σε κρούστα αγκινάρας

Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:35'
Χρόνος αναμονής:4-5 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 18 αρνίσια παϊδάκια, με το κοκαλάκι τους
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Για την κρούστα

  • 4 αγκινάρες καθαρισμένες, ψιλοκομμένες
  • 2 κλαράκια σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι ρόκα ψιλοκομμένη
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για το πανάρισμα

  • 2 αβγά χτυπημένα ελαφρά
  • αλεύρι
  • φρυγανιά τριμμένη
  • Για τη σάλτσα αβγολέμονο

  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 2 κρόκους αβγών
  • ½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • 2 κουτ. σούπας ζωμό κρέατος
  • λίγο γάλα εβαπορέ
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο
  • Για το γαρνίρισμα

  • 2 καρότα κομμένα σε τσιπς
  • αλεύρι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζητάτε από τον κρεοπώλη να κόψει τα παϊδάκια και να τα καθαρίσει έτσι ώστε να προεξέχει το κοκαλάκι τους. Τα αλατοπιπερώνετε και τα αλευρώνετε. Τα τηγανίζετε με λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για μερικά λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

Για την κρούστα: σοτάρετε σε λίγο λάδι τα κρεμμυδάκια, τις αγκινάρες και το σέλερι. Τα σβήνετε με το κρασί και τα σιγοβράζετε σκεπασμένα για 4-5 λεπτά. Ρίχνετε το αλεύρι, ανακατεύετε καλά και προσθέτετε τόσο γάλα όσο να πάρετε μια αρκετά πηχτή σάλτσα. Αλατοπιπερώνετε.

Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε τη ρόκα. Ανακατεύετε και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει.

Βουτάτε ένα ένα τα παϊδάκια στο κρύο μίγμα κρατώντας τα από το κοκαλάκι τους, ώστε να καλυφθεί το κρέας τους με ένα παχύ στρώμα σάλτσας. Τα αραδιάζετε σε βουτυρωμένο σκεύος και τα αφήνετε για 3-4 ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο.

Κατόπιν, τα πανάρετε βυθίζοντάς τα αρχικά στο αλεύρι, μετά στο αβγό και τέλος στη φρυγανιά. Τα ξαναβάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα ακόμα τουλάχιστον.

Για τη σάλτσα αβγολέμονο: σε ένα κατσαρολάκι χτυπάτε τους κρόκους με το χυμό λεμονιού και το αλεύρι. Βάζετε το σκεύος πάνω σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύετε το ζεστό ζωμό. Προσθέτετε στο πηχτό μίγμα λίγο γάλα και τον άνηθο και ανακατεύετε με τον αβγοδάρτη ώστε να έχετε μια σάλτσα πηχτή σαν μέλι. Την αφήνετε να περιμένει.

Βγάζετε τα παϊδάκια από το ψυγείο, τα περνάτε από το αβγολέμονο και τα τηγανίζετε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να κάνουν μια χρυσαφένια κρούστα.

Αλατοπιπερώνετε τα καρότα, τα πασπαλίζετε με αλεύρι και τα τηγανίζετε σε ζεστό λάδι. Τα αφήνετε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί.

Σερβίρετε το φαγητό με τη σάλτσα και γαρνίρετε με τα τηγανητά καροτένια τσιπς.

Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης - Food styling: Αντωνία Κάτη

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr