OliveMagazine

Πεπονάκια με παγωτό και μεθυσμένη σάλτσα

Πεπονάκια με παγωτό και μεθυσμένη σάλτσα

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 3 μικρά, στρογγυλά πεπονάκια
  • ½ κιλό παγωτό βανίλια
  • 1 κρασοπότηρο γλυκό κρασί Σαμιώτικο
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
  • Για το σερβίρισμα

  • 12 φυλλαράκια δυόσμου
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κόβετε τα πεπονάκια στη μέση. Με ένα κουταλάκι αφαιρείτε τους σπόρους και τη σάρκα από τα μισά πεπονάκια και τα βάζετε σε ένα μπολ.

Ψιλοκόβετε τα ψαχνά του πεπονιού και τα μαρινάρετε στο γλυκό σαμιώτικο κρασί. Ρίχνετε μέσα και τον ψιλοκομμένο δυόσμο και τα βάζετε στο ψυγείο να είναι παγωμένα.

Την ώρα του σερβιρίσματος βάζετε σε κάθε άδειο πεπονάκι από αυτά που έχετε κρατήσει μια μεγάλη μπάλα παγωτό βανίλια. Με ένα κουτάλι τοποθετείτε γύρω από το παγωτό τα κομματάκια του πεπονιού με το γλυκό κρασί, μέχρι να γεμίσει το πεπονάκι. Το ακουμπάτε σε ένα πιάτο, το διακοσμείτε με τα φυλλαράκια δυόσμου και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Τina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr