OliveMagazine

Πεπόνι με μανούρι, κρέμα βαλσαμικού και μυρωδικά

Πεπόνι με μανούρι, κρέμα βαλσαμικού και μυρωδικά

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:5'
Έτοιμο σε:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 πεπόνι
  • 300γρ. μανούρι
  • 10 φύλλα μέντα
  • 10 φύλλα βασιλικό φρέσκο
  • 30ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • κρέμα βαλσαμικού (σύκο ή ρόδι)
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο (κατά προτίμηση 4 διαφορετικά είδη -μαύρο, λευκό, ροζ, πράσινο)
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε το πεπόνι, το κόβετε σε χοντρούς κύβους και το βάζετε σε μπολ.

Κόβετε το μανούρι σε χοντρούς κύβους. Ζεσταίνετε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, να κάψει και σοτάρετε τους κύβους του τυριού, να πάρουν χρώμα από όλες τις μεριές, ανακατεύοντας με σπάτουλα.

Ρίχνετε το τυρί στο μπολ με το πεπόνι, προσθέτετε τα φύλλα της μέντας και του βασιλικού, το ελαιόλαδο και ανακατεύετε.

Σερβίρετε σε μεγάλη σαλατιέρα, πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, περιχύνετε με την κρέμα βαλσαμικού.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφίες: Studiom.gr

Tips

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το πεπόνι με ροδάκινα, που ταιριάζουν εξίσου ωραία.


Κρέμα βαλσαμικού θα βρείτε σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr