OliveMagazine

Πηλιορείτικο σπεντζοφάι

Πηλιορείτικο σπεντζοφάι

Μερίδες:4-6
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 400γρ. χωριάτικα λουκάνικα
  • 1 κιλό πράσινες πιπεριές
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά καυτερή (προαιρετικά)
  • 400γρ. ντομάτες φρέσκες, ψιλοκομμένες
  • ½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί (προαιρετικά)
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε τις πιπεριές και τις κόβετε σε χοντρές λωρίδες. Τις σοτάρετε σε βαθύ τηγάνι με το μισό ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Τις βγάζετε από το τηγάνι σ’ ένα πιάτο.

Κόβετε τα λουκάνικα σε χοντρά κομμάτια (3εκ.) και τα τηγανίζετε στο ίδιο λάδι των πιπεριών. Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα βάζετε με τις πιπεριές. Χύνετε το λάδι από το τηγάνι και το σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας.

Σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο υπόλοιπο ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Τα σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε την ντομάτα, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Τα σιγοβράζετε για 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Προσθέτετε τα λουκάνικα και τις πιπεριές και τα αφήνετε σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις και να πήξει η σάλτσα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Elena Jeffrey

Tips

Μπορείτε να το συνοδεύσετε με τηγανητές πατάτες ή ρύζι, για κυρίως γεύμα.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr