OliveMagazine

Πικάντικα μπισκότα με φιστίκια και παρμεζάνα

Πικάντικα μπισκότα με φιστίκια και παρμεζάνα

Μερίδες:Για 20 μπισκότα
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:40'
Χρόνος αναμονής:30 λεπτά
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 λιαστές ντομάτες σε λάδι, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
  • 110γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 80γρ. βούτυρο αλατισμένο
  • 80γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • ½ κουταλάκι πιπέρι καγιέν
  • 2 κουταλιές της σούπας ανάλατα φιστίκια Αιγίνης χοντροκοπανισμένα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ρίχνετε σε ένα μπολ 110γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το τρίβετε με τα δάχτυλά σας μαζί με το βούτυρο. Προσθέτετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, την παρμεζάνα και το καγιέν.

Ρίχνετε τα φιστίκια στο μπολ, ζυμώνετε, κάνετε τη ζύμη μια μπάλα και την τυλίγετε με μεμβράνη. Την αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά τουλάχιστον.

Ανοίγετε τη ζύμη με τον πλάστη σε φύλλο πάχους 1εκ. και την κόβετε σε ό,τι σχήμα θέλετε χρησιμοποιώντας μικρά κουπ-πατ.

Αραδιάζετε τα μπισκότα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180°C για 10-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος- Food Styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο