OliveMagazine

Πικάντικα σουβλάκια γαλοπούλας με ντοματίνια

Πικάντικα σουβλάκια γαλοπούλας με ντοματίνια

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 400γρ. φιλέτο γαλοπούλας, σε κύβους
  • μερικά ντοματίνια
  • Για τη μαρινάδα

  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο
  • ½ κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • 1 κουτ. γλυκού έτοιμο μίγμα για ψητά πουλερικά
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τη σάλτσα

  • 6 κουτ. σούπας κατίκι Δομοκού
  • 1 κουτ. σούπας κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1-2 κουτ. σούπας μαϊντανό και δυόσμο ψιλοκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι μαύρο ή καγιέν
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ανακατεύετε τα υλικά της μαρινάδας σε γυάλινο ή πλαστικό μπολ και βυθίζετε μέσα τους κύβους της γαλοπούλας. Μαρινάρετε για 1 ώρα ανακατεύοντας κάθε τόσο. Στο μεταξύ αναμιγνύετε όλα τα υλικά της σάλτσας σε ένα μπολ.

Περνάτε τα κομμάτια γαλοπούλας σε σούβλες, φροντίζοντας να είναι σκεπασμένα με τη μαρινάδα, ενώ ανάμεσά τους παρεμβάλλετε ντοματίνια.

Τοποθετείτε τα σουβλάκια σε ζεστή ψησταριά, γυρίζοντάς τα ανά διαστήματα μέχρι να ψηθούν αλλά να παραμείνουν τρυφερά.

Τα σερβίρετε αμέσως με τη σάλτσα που ετοιμάσατε, συνοδεία μιας χωριάτικης σαλάτας με τα λαχανικά και τη φέτα κομμένα σε μικρά κυβάκια, σερβιρισμένα σε χαμηλά ποτήρια.

Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο