OliveMagazine

Πικάντικες αρνίσιες κοτολέτες με δροσερό ντιπ

Πικάντικες αρνίσιες κοτολέτες με δροσερό ντιπ

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 8-12 αρνίσιες κοτολέτες
  • 4 πιπεριές τσίλι κόκκινες, μεγάλες, χωρίς σπόρους
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι φύλλα φρέσκου κόλιανδρου
  • Για το ντιπ

  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
  • ½ αγγούρι ψιλοκομμένο
  • ½ αβοκάντο
  • 3 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 4 αραβικές πίτες, κομμένες στα τέσσερα
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζετε το ντιπ: Mε ένα πιρούνι λιώνετε το αβοκάντο και προσθέτετε το λεμόνι. Ρίχνετε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το αγγούρι, το δυόσμο, το λιωμένο αβοκάντο, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε τα υλικά ώστε να ενωθούν καλά.

Αφαιρείτε το περιττό λίπος από τις κοτολέτες. Ψιλοκόβετε τις πιπεριές τσίλι και τις δουλεύετε στο μπλέντερ μαζί με τα κρεμμυδάκια, το χυμό λεμονιού, τον κόλιανδρο και το λάδι, μέχρι να έχετε ένα πηχτό μίγμα (όχι αλοιφή).

Απλώνετε το μίγμα πάνω στις κοτολέτες (και από τις δύο πλευρές), τις μεταφέρετε σε ταψί και τις ψήνετε στο γκριλ για 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά.

Σερβίρετε συνοδεύοντας με το ντιπ γιαουρτιού και τις αραβικές πίτες.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο