Διαδικασία
Ετοιμάζετε το ντιπ: Mε ένα πιρούνι λιώνετε το αβοκάντο και προσθέτετε το λεμόνι. Ρίχνετε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το αγγούρι, το δυόσμο, το λιωμένο αβοκάντο, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε τα υλικά ώστε να ενωθούν καλά.
Αφαιρείτε το περιττό λίπος από τις κοτολέτες. Ψιλοκόβετε τις πιπεριές τσίλι και τις δουλεύετε στο μπλέντερ μαζί με τα κρεμμυδάκια, το χυμό λεμονιού, τον κόλιανδρο και το λάδι, μέχρι να έχετε ένα πηχτό μίγμα (όχι αλοιφή).
Απλώνετε το μίγμα πάνω στις κοτολέτες (και από τις δύο πλευρές), τις μεταφέρετε σε ταψί και τις ψήνετε στο γκριλ για 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά.
Σερβίρετε συνοδεύοντας με το ντιπ γιαουρτιού και τις αραβικές πίτες.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb